Produkter - Uterum

Kubex är agent i Sverige för Pauwels Veranda´s. Sedan 1962 har Pauwels tillverkat uterum. Dessa måttbeställs, levereras och monteras på befintlig grund. Pauwels har många förslag på hur Ert uterum kan se ut.

Låt Pauwels göra Ert hem större!
Pauwels uterum är isolerade för åretom bruk. Profilsystemet är speciellt framtaget av Pauwels för att konstruktionen skall bli så stabil som möjligt. Aliminiumprofilen har inbyggd köldbrygga. Tillsammans med islolerglas i väggarna och kanalplast i taket ger det uterummet en god isoleringsförmåga. Dessutom ger plast och glas en ljus och trivsam innermiljö.

Pauwels uterum är pulverlakerade och kan levereras i valfri färg. Uterumen finns i alla storlekar för att passa just Ert behov. Pauwels tillverkar även så stora uterum att dessa kan användas för tex. restaurangverksamhet.

Takkonstruktionen består av aliminiumbalkar i varierande höjder, beroende på takets storlek. C/C avståndet är 1200 mm. och balkarna klarar en spännvidd upp till 6 meter. Till yttertaket används lämpligen plattor av 32 mm. polykarbonat med mycket hög slagstyrka och väderbeständighet. Plattorna är uppyggda av en fyralagerskonstruktion och har ett K-värde på 1,4!

Val av glas.
Isolerglas eller isolerglas med energiglas och argongas. Vid en utetemperatur omkring 0c bildas lätt imma på enkelglas. Med isolerglas och energiglas undviks kondensproblem och man uppnår ett bra K-värde.

Ditt uterum kan utrustas med:
- Eldriven taklucka.
- Halogenspotlights infällda i takbalkarna.
- Spröjsar m.m.

Grundläggning.
Ett uterum måste ha en fast grund att stå på. Det finns tre olika grundkonstruktioner som är lämpliga att använda.
- Isolerad petongplatta på mark. (Det absolut bästa)
- Plintgrund.
- Grundmur.

Väljer man betongplatta på mark, kan golvvärme enkelt åstadkommas genom ingjutning av elslingor. Plattan lämpar sig bra för ytbeläggning av klinker eller marmor. Stenmaterialet fungerar som värmemagasin. Nedan finner Ni några av exempel på Pauwels uterum. Ge Ert hem en trivsam och harmonisk miljö där Ni kan koppla av. Använd Ert uterum/vinterträdgård som matrum, vardagsrum, tv-rum eller som ett rum att umgås med nära och kära i.

Pauwels lämnar 10 års fabriksgaranti på alla sina uterum! Vi är övertygade om att Ni kommer att få stor användning och glädje av Ert uterum från Pauwels.

Kontakta oss på Kubex för fler förslag, lösningar och prisinformation.

1
2
3
4
5
6
7
8
9